020 598 6805 / 020 598 6804 cfs@vu.nl

Op vrijdag 19 maart 2021 om 15.45 uur zal prof. dr. Pamala Wiepking haar inaugurele rede houden ter aanvaarding van de leerstoel “De maatschappelijke betekenis van goede doelen loterijen” bij het Centrum voor Filantropische Studies aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is gefinancierd door een bijdrage van de Postcode Loterij.

Sinds de oprichting in 1989 financieren de Nationale Goede Doelen Loterijen beneficianten middels vrij besteedbare, langere termijn financiering. Recentelijk is er steeds meer aandacht voor het belang van het financieren van maatschappelijke organisaties op deze wijze. In Nederland, maar ook in de rest van Europa en in de VS, en zeker in tijden van crisis zoals nu met Corona, wordt het belang van deze flexibele manier van financiering duidelijk. Maar zijn er alleen maar voordelen aan deze vorm van financieren?

U bent van harte uitgenodigd om de oratie bij te wonen. Gezien de onzekerheid rond benodigde Coronamaatregelen in maart 2021 zal het evenement in principe online worden georganiseerd. Mocht de situatie in maart het toelaten om een fysiek evenement te organiseren, dan zullen we u hiervan t.z.t. op de hoogte brengen. Er zal altijd een optie zijn de evenementen online bij te wonen.

U kunt zich aanmelden middels deze link.

We kijken er naar uit u (virtueel) te mogen verwelkomen op 19 maart 2021.