Toonaangevende wereldconferentie aan de Vrije Universiteit
Van 10 tot 13 juli 2018 zal het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR) in Amsterdam aan de Vrije Universiteit plaatsvinden. ISTR is het grootste wereldcongres op het gebied academisch onderzoek naar non-profits, de civil society, het maatschappelijk middenveld, filantropie en vrijwilligerswerk. Rondom het thema “democratie en legitimiteit” leveren 800 wetenschappers een bijdrage door het geven van een presentatie over hun laatste inzichten en onderzoeksresultaten. Het congres wordt georganiseerd door het Centrum voor Filantropische Studies van de VU en daarnaast zijn alle wetenschappers uit Nederland op dit terrein betrokken bij de invulling van het Nederlandse profiel van dit congres.

Nederland gidsland
In vergelijking met andere landen heeft Nederland een grote maatschappelijke sector (civil society) met een rijk filantropisch verleden. Ook zijn Nederlandse wetenschappers betrokken geweest bij een aantal toonaangevende internationale onderzoeken op dit terrein.  Dit congres biedt een unieke mogelijkheid om deze achtergrond te benadrukken en uit te dragen. Het congres zal worden geopend door de voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit Mirjam van Praag en het congres zal breed worden uitgezet in sector specifieke en nationale media. Op 13 juli zal er een afsluitende receptie worden gehouden in het Rijksmuseum.

Verbinden wetenschap, praktijk en beleid
Verder biedt dit congres een uitgelezen kans om wetenschap, praktijk en beleid rondom het maatschappelijke middenveld en filantropie met elkaar te verbinden en te versterken. Daarom worden er een (beperkt) aantal plaatsen gereserveerd voor deelnemers uit de Nederlandse filantropische sector. Ook  zullen naast wetenschappers diverse nationale en internationale maatschappelijke partners  een inhoudelijke bijdrage leveren aan de hand van ronde tafel bijeenkomsten. Deze ronde tafels versterken het maatschappelijke profiel van het congres en bieden voor de partners een uitgelezen kans om met wetenschappers in discussie te gaan over de praktijk.

Meer informatie en op de hoogte blijven
Meer informatie over ISTR kunt u vinden op www.istr.org. Een voorbeeld van wat u kunt verwachten tijdens het congres? U kunt hier het programma van het vorige ISTR congres downloaden. Aanmelden voor het congres of voor het speciale programma dat voor de Nederlandse sector is ontwikkeld? Voor meer informatie over het Nederlandse programma en tarieve zie de pagina over de ‘Dutch Days @ ISTR’

Register

Heeft uw organisatie interesse om een bijdrage te leveren aan dit congres? Of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met het Centrum voor Filantropische Studies via cfs@vu.nl of telefonisch met Barry Hoolwerf via 020-598 2738.

Op de hoogte blijven over dit congres? Meld u hier aan voor de mailinglijst!